

Shipping in 48/72h
International Shipping
Secure purchase and Return guarantee
D.O Ribera del Duero
Carlos Moro Finca Picón de Zurita is a red wine that reflects the winemaking tradition of Carlos Moro's family who, in this extraordinary vineyard culture area of Olivares de Duero, has selected the flagship estate in which their ancestors grew a vineyard since time immemorial to produce a unique wine.
Picón de Zurita is a vineyard with old clones of the TintaFina or Tempranillo variety located on the right bank of the Duero River. It has sandy loam soils with a surface of alluvial origin as well as extreme weather conditions due to its high 750-meter altitude. It is a flat estate with a 100 years-old vineyard, which perfectly regulates the production and highlights its terroir. It is one of the oldest plots that the Renacimiento Winery owns in Ribera del Duero.
Grapes from this vineyard are cared for meticulously and manually and have a triple selection of clusters and berries with an artificial vision system. They undergo alcoholic fermentation in a stainless steel tank followed by malolactic fermentation in new French oak barrels.
Then, the wine is matured for 18 months in new French oak barrels.
The wine
Carlos Moro FincaPicón de Zurita is a red wine that has an intense and lively cardinal layer with purplish tones. The nose reveals acid dark fruit aromas with a concentration of Chinese ink and dark chocolate among cedar and ebony fine wood, spicy clove and roasted coffee.
In the mouth it displays fruity sensations and spicy flavours of clove, thyme and new wood.
PAIRING
This red wine from Ribera del Duero pairs perfectly with cured sheep cheese, mushrooms, charcoal-broiled or grilled beef, cocido, lechal lamb, roast suckling pig or chops, traditional Castilian soup and stews.
AWARDS AND RATINGS
93 points Tim Atkin
93 points Gourmets Guide
92 Peñín Guide points
96 points Vivir el Vino Guide
PAIRING
Pairing Rento is very easy because it is perfect for any dish. We suggest accompanying it with stews, casseroles, red meats and barbecues. Ideal for white and oily fish.
Tasting and experiencing it is already a pleasure.
Excelencia en cada copa
¿Cómo maridarlo? Además del queso y jamón ibérico, proponemos cualquier tipo de carne, tanto blanca como roja. Pero también es perfecto para platos de pasta o arroces. La clave está en disfrutar de cada copa.
Pairing
CM is an excellent wine for any pairing. We suggest pairing it with any kind of beans, meats, stews and roasts. It can be drunk alone before meals, with appetisers, cured meats, cheese and white and oily fish.
Pairing
Oinoz Crianza is a wine that pairs perfectly with Rioja-style potatoes, beans, cocido, casseroles, white meats with sauce, roasted red meats, goat cheese and cured meats.
Matarromera Reserva (Denominación de Origen Ribera del Duero) procede de los viñedos que la bodega posee en Olivares de Duero. La uva de la variedad Tempranillo con la que se elabora Matarromera Reserva se selecciona minuciosamente con extremo cuidado. El vino tinto que resulta de dicho proceso es complejo, sedoso y muy elegante. La crianza en barrica de roble americano y francés tiene lugar durante 18 meses. Tras dos años en botella, el vino estará listo para saciar los más exigentes.
MARIDAJE: Es un vino perfecto para acompañar todo tipo de carnes, ideal para barbacoas, incluso con platos picantes. También los pescados azules son perfectos compañeros para este tinto.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
Granza roble (Denominación de Origen Toro) elaborado con uvas ecológicas de nuestra parcela de Valdelapila en Toro. Un viñedo que ha sido preparado desde hace más de 5 años para ir poco a poco tratándolo de manera natural para conseguir un vino suave y natural. La fermentación se hace a partir de levaduras propias procedentes de esta región. Pasa 6 meses en barrica.
MARIDAJE: Nuestra sugerencia es el maridaje de este vino con quesos, pastas y arroces, pero también con carnes y pescados azules.
Pairing
Oinoz Crianza is a wine that pairs perfectly with Rioja-style potatoes, beans, cocido, casseroles, white meats with sauce, roasted red meats, goat cheese and cured meats.
Te presentamos un lote muy especial de tres vinos que son una apuesta segura. El lote está compuesto por una botella de Matarromera Crianza, otra de Emina Crianza y otra de Valdelosfrailes Crianza. Tres vinos tintos que atesoran grandes MEDALLAS DE ORO que te traemos para que puedas comprobar por ti mismo la calidad que los respalda.
Excellence by the glass
What food can it be paired with? In addition to Iberian ham and cheese, we recommend any type of meat, both white and red. But it is also perfect for pasta or rice dishes. The key is to enjoy every glass.
Excellence by the glass
What food can it be paired with? In addition to Iberian ham and cheese, we recommend any type of meat, both white and red. But it is also perfect for pasta or rice dishes. The key is to enjoy every glass.
Pairing
To be enjoyed slowly in order to savour all its nuances with meat stews, ribs, roasts, fish, meats, sausages and cured cheese.