


Pairing
Oinoz Crianza is a wine that pairs perfectly with Rioja-style potatoes, beans, cocido, casseroles, white meats with sauce, roasted red meats, goat cheese and cured meats.
Qualified Designation of origin Rioja
Oinoz Crianza is a red wine made of the Tempranillo grape variety from our vineyards in Labastida and San Vicente de la Sonsierra (Qualified Designation of Origin Rioja). This wine, which represents the best of this magnificent wine-growing area, won the Gold Medal at the Concours Mondial de Bruxelles in its first vintage.
This wine comes from old vineyards located in the highest areas of Sierra de Cantabria, between San Vicente de la Sonsierra and Labastida, one of the most prestigious areas of La Rioja.
In this area, the weather conditions are very special, as the mountains act as a natural filter for the humid storms from the North, filtering a fresh and healthy air that bathes our vineyards and provide wines with great aromatic freshness, fruitiness, structure and minerality. Matured for 12 months in French and American oak barrels with light toasted notes, this modern wine won't go unnoticed.
The vineyard
Fresh chalky soils of San Vicente de la Sonsierra and Labastida, located in the north side of the Qualified Designation of Origin Rioja and in the vicinity of the Carlos Moro winery. 25 to 80-year-old goblet-trained vineyards with limited production and small-sized grapes.
The wine
It is a wine with dark cardinal colour and purplish notes, aromas of violets and fresh red fruit, such as raspberry and blackberry, with subtle eucalyptus menthol between spicy white pepper, liquorice stick and a reminiscence of mineral and clay.
In the mouth it is very elegant and soft and has a good acidity that emerges after fruity and fine toasted sensations, providing a pleasant and long finish.
It is an intense, round and balanced wine with a long and lingering aftertaste.
RATINGS AND AWARDS
Concours Mondial de Bruxelles Gold Medal
Mundus Vini Gold Medal
Berliner Wine Trophy Gold Medal
91 points Peñín Guide
91 points Wine & Spirits
91 points James Suckling
91 points Wine Spectator
91 points Vivir el Vino Guide
Pairing
Oinoz Verdejo is a wine very suitable for tasting, aperitifs and pairing with small game poultry, fish, seafood, or even smoked food, but also with pasta, rice and salads. Excellent for drinking several glasses with the appetizer.
Pairing
It is a wine that pairs perfectly with roast suckling pig or lechal lamb, lamb ribs, game stews, pâtés or foies, cured cheese, or red meats.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
No todos los crianzas son iguales, por eso te proponemos un pack de 6 BOTELLAS con el que descubrir las diferencias entre unos y otros. ¿Te atreves a jugar?
Te proponemos este plan. Prepara tres copas por persona y sirve cada vino en una. Ten en cuenta siempre el orden, para que tengas controlado en todo momento qué vino hay en cada copa. Juega con todos a adivinar las diferencias entre estas tres denominaciones de origen. Seguro que te sorprende que aunque son tres vinos en apariencia similares (son tres tintos del norte elaborados con uvas Tempranillo), hay grandes diferencias entre ellos: descubrirás que Valdelosfrailes es muy mineral, CM te sorprenderá con una fruta roja muy intensa y Matarromera mostrará su característica fruta negra madura.
*No compatible con el código MASDESEIS
PAIRING
Pairing Rento is very easy because it is perfect for any dish. We suggest accompanying it with stews, casseroles, red meats and barbecues. Ideal for white and oily fish.
Tasting and experiencing it is already a pleasure.
Matarromera Reserva (Denominación de Origen Ribera del Duero) procede de los viñedos que la bodega posee en Olivares de Duero. La uva de la variedad Tempranillo con la que se elabora Matarromera Reserva se selecciona minuciosamente con extremo cuidado. El vino tinto que resulta de dicho proceso es complejo, sedoso y muy elegante. La crianza en barrica de roble americano y francés tiene lugar durante 18 meses. Tras dos años en botella, el vino estará listo para saciar los más exigentes.
MARIDAJE: Es un vino perfecto para acompañar todo tipo de carnes, ideal para barbacoas, incluso con platos picantes. También los pescados azules son perfectos compañeros para este tinto.
Pairing
This is a powerful wine that pairs perfectly with any meat, especially roasted or grilled meat. Pairs spectacularly with stews and smoked meats, cured cheese and foie.
Excellence by the glass
What food can it be paired with? In addition to Iberian ham and cheese, we recommend any type of meat, both white and red. But it is also perfect for pasta or rice dishes. The key is to enjoy every glass.
Excellence by the glass
What food can it be paired with? In addition to Iberian ham and cheese, we recommend any type of meat, both white and red. But it is also perfect for pasta or rice dishes. The key is to enjoy every glass.
Matarromera Reserva (Denominación de Origen Ribera del Duero) procede de los viñedos que la bodega posee en Olivares de Duero. La uva de la variedad Tempranillo con la que se elabora Matarromera Reserva se selecciona minuciosamente con extremo cuidado. El vino tinto que resulta de dicho proceso es complejo, sedoso y muy elegante. La crianza en barrica de roble americano y francés tiene lugar durante 18 meses. Tras dos años en botella, el vino estará listo para saciar los más exigentes.
MARIDAJE: Es un vino perfecto para acompañar todo tipo de carnes, ideal para barbacoas, incluso con platos picantes. También los pescados azules son perfectos compañeros para este tinto.
The result of patience
What is our recommendation for wine pairing? A good barbecue, spicy dishes, roast lamb, oxtail and blue fish.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
Encontrar la inspiración en cada detalle
Es un vino ideal para sorprenderte y sorprender y acompañar a un buen lechazo asado castellano o a un buen queso curado.
Pairing
Cyan Prestigio is magnificent for enjoying a pairing with cheese and cured meats. A wine that goes well with barbecues, meat stews, lamb, oxtail and Iberian cured meats.
PAIRING
The perfect accompaniment to Valdelosfrailes Crianza are warm salads, soups, beans, meat carpaccios, lamb, cured cheese and poultry stews.
Excellence by the glass
What food can it be paired with? In addition to Iberian ham and cheese, we recommend any type of meat, both white and red. But it is also perfect for pasta or rice dishes. The key is to enjoy every glass.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
Pairing
Oinoz Crianza is a wine that pairs perfectly with Rioja-style potatoes, beans, cocido, casseroles, white meats with sauce, roasted red meats, goat cheese and cured meats.