

Shipping in 48/72h
International Shipping
Secure purchase and Return guarantee
Designation of Origin Cigales
Carlos Moro FincaValdehierro is a red wine of the Tempranillo variety from the Designation of Origin Cigales that comes from centenary vineyards in the Valdehierro Estate located in Cubillas de Santa Marta (Valladolid). It is a 95-year-old goblet-trained vineyard that self-controls its production. The estate soil has a loamy texture with pebbles, siliceous and limestone agglomerate, in addition to abundant alluvial deposits.
During winemaking, a triple grape selection is made: first, in the field, then, cluster by cluster and, finally, berry by berry.
The wine
In the mouth this wine is intense, dense, very elegant and velvety, repeating the complexity of aromas that perceived on the nose: red fruit, coffee, liquorice and roasted coffee.
This clean and bright red wine, which has a very high cardinal tone with strong purplish tones, has an intense layer. The nose, which is mature, intense and very elegant, proffers ripe black and red fruit aromas within the range of cherry, sour cherry and fresh blackberry, as well as tertiary aromas derived from its 16-month maturation in new barrels, highlighting notes of liquorice, coffee, vanilla, clove and an elegant mineral touch of graphite.
Pairing
It is a perfect wine to accompany any type of meat, barbecue, casserole, or grilled red meats.
AWARDS AND RATINGS
93 points Wine Enthusiast
94 points Gourmets Guide
93 points Vivir el Vino Guide
92 Peñín Guide points
92 points El País Wine Yearbook
91 points Repsol Guide
Pairing
Cyan Prestigio is magnificent for enjoying a pairing with cheese and cured meats. A wine that goes well with barbecues, meat stews, lamb, oxtail and Iberian cured meats.
When the sun caresses the buds of dreams
This is a perfect wine for drinking on its own. Yet it can also be served with roast meat, game, Iberian ham, foie, and cheese. A suggestion: Be bold and pair it up with chocolate.
PAIRING
The perfect accompaniment to Valdelosfrailes Crianza are warm salads, soups, beans, meat carpaccios, lamb, cured cheese and poultry stews.
PAIRING
It is a perfect red wine for any pairing. Good pairing with garlic soups, Castilian cocido, beans, rice, red meats, pasta, cheese and an excellent pairing with sautéed vegetables.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
Caja de 6 botellas de Emina Crianza (Denominación de Origen Ribera del Duero) es un vino delicioso. Las mejores parcelas, bañadas por las aguas de la Ribera del Duero consiguen una tempranillo muy moderna donde la expresión de su elegante fruta negra y roja combina a la perfección con los aromas especiados y de maderas nobles de los bosques de Francia y EEUU obtenidos durante su crianza, a lo largo de 14 meses.
MARIDAJE: Estamos ante un vino moderno pero que se está convirtiendo en todo un clásico. Prueba a maridarlo con sopas de ajo, arroces, carnes rojas no muy hechas, pastas, queso…
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
The result of patience
What is our recommendation for wine pairing? A good barbecue, spicy dishes, roast lamb, oxtail and blue fish.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
PAIRING
It pairs perfectly with red meats, even game meats, with the traditional Castilian lechal lamb and suckling pig, as well as with baked fish or cured cheese.
Excellence by the glass
What food can it be paired with? In addition to Iberian ham and cheese, we recommend any type of meat, both white and red. But it is also perfect for pasta or rice dishes. The key is to enjoy every glass.