




PAIRING
It pairs perfectly with red meats, even game meats, with the traditional Castilian lechal lamb and suckling pig, as well as with baked fish or cured cheese.
Emina Reserva is one of the quintessential red wines of the DO Ribera del Duero. It comes from our 25-year-old vineyards in the Valdebaniego hamlet. It is only produced when the vintage is suitable for meeting the required quality and its production is limited by a great meticulousness and dedication during the winemaking process. A double selection of grapes is made first in the vineyard and then in the winery. Its fermentation and maceration are carried out in stainless steel tanks followed by malolactic fermentation, which is partially made in French Allier oak barrels.
DESCRIPTION
An excellent red wine made from grapes of the Tempranillo or fine red wine variety, grown in limestone plots facing the south along the Duero River in Valbuena de Duero. Its good background of marls and clay provides the necessary vegetative development of an elegant and fresh Reserva wine with the typical properties of limestone concentration.
After making a double selection of its grapes, it is matured for 16 months in French oak barrels from the Allier forests, where the haute futaie growing technique is performed.
TASTING
Visual phase: An upper layer of intense and bright cherry colour with strong purplish tones.
The nose is mature, penetrating, very clean and intense with aromas of red and dark fruits. Spicy notes of clove, roasted coffee, tobacco, cocoa, leather and nuts derived from its maturation in barrels on a background with primary varietals of fruit compote and some lactic notes.
In the mouth, it is wide, intense, hot and very elegant; it has a lively skeleton of sweet tannins that balance the wine with the aromas of wood. Long and very lingering finish.
The result is a well-balanced and subtle wine with an excellent body and structure.
AWARDS
94 POINTS GOURMETS GUIDE
93 POINTS WINE ENTHUSIAST
92 POINTS REPSOL GUIDE
90 POINTS TIM ATKIN
91 POINTS JAMES SUCKLING
The result of patience
What is our recommendation for wine pairing? A good barbecue, spicy dishes, roast lamb, oxtail and blue fish.
PAIRING
It pairs perfectly with red meats, even game meats, with the traditional Castilian lechal lamb and suckling pig, as well as with baked fish or cured cheese.
PAIRING
A majestic wine for barbecues, stews, game meats, oxtail, red meats and cured cheese.
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
Matarromera Reserva (Denominación de Origen Ribera del Duero) procede de los viñedos que la bodega posee en Olivares de Duero. La uva de la variedad Tempranillo con la que se elabora Matarromera Reserva se selecciona minuciosamente con extremo cuidado. El vino tinto que resulta de dicho proceso es complejo, sedoso y muy elegante. La crianza en barrica de roble americano y francés tiene lugar durante 18 meses. Tras dos años en botella, el vino estará listo para saciar los más exigentes.
MARIDAJE: Es un vino perfecto para acompañar todo tipo de carnes, ideal para barbacoas, incluso con platos picantes. También los pescados azules son perfectos compañeros para este tinto.
Pairing
Cyan Prestigio is magnificent for enjoying a pairing with cheese and cured meats. A wine that goes well with barbecues, meat stews, lamb, oxtail and Iberian cured meats.
PAIRING
The perfect accompaniment to Valdelosfrailes Crianza are warm salads, soups, beans, meat carpaccios, lamb, cured cheese and poultry stews.
Pairing
It is a wine that pairs perfectly with roast suckling pig or lechal lamb, lamb ribs, game stews, pâtés or foies, cured cheese, or red meats.
Matarromera Reserva (Denominación de Origen Ribera del Duero) procede de los viñedos que la bodega posee en Olivares de Duero. La uva de la variedad Tempranillo con la que se elabora Matarromera Reserva se selecciona minuciosamente con extremo cuidado. El vino tinto que resulta de dicho proceso es complejo, sedoso y muy elegante. La crianza en barrica de roble americano y francés tiene lugar durante 18 meses. Tras dos años en botella, el vino estará listo para saciar los más exigentes.
MARIDAJE: Es un vino perfecto para acompañar todo tipo de carnes, ideal para barbacoas, incluso con platos picantes. También los pescados azules son perfectos compañeros para este tinto.
Matarromera Reserva (Denominación de Origen Ribera del Duero) procede de los viñedos que la bodega posee en Olivares de Duero. La uva de la variedad Tempranillo con la que se elabora Matarromera Reserva se selecciona minuciosamente con extremo cuidado. El vino tinto que resulta de dicho proceso es complejo, sedoso y muy elegante. La crianza en barrica de roble americano y francés tiene lugar durante 18 meses. Tras dos años en botella, el vino estará listo para saciar los más exigentes.
MARIDAJE: Es un vino perfecto para acompañar todo tipo de carnes, ideal para barbacoas, incluso con platos picantes. También los pescados azules son perfectos compañeros para este tinto.
Excellence by the glass
What food can it be paired with? In addition to Iberian ham and cheese, we recommend any type of meat, both white and red. But it is also perfect for pasta or rice dishes. The key is to enjoy every glass.
Coupage of sensations
Perfect for accompanying dishes such as a beef cheek ragout in red wine or a roast shoulder of lamb.
Finding inspiration in every detail
It is the perfect wine to surprise and amaze you, and to accompany a good Castilian roast lamb or some fine cured cheese
Matarromera Crianza (D.O. Ribera del Duero) es el buque insignia de Bodega Matarromera. Es la muestra palpable del equilibrio entre fruta y madera que tanto caracteriza a la bodega. Un vino elaborado con uvas de la variedad Tempranillo que se cría en barricas de roble americano y francés durante 12 meses en salas con humedad controlada y una iluminación tenue. Tras esta crianza, el vino pasa a la botella donde termina de pulirse hasta que está listo para salir de la bodega.
MARIDAJE: Para maridar Matarromera Crianza, proponemos todo tipo de carnes, tanto blancas como rojas, pero también es perfecto para otro tipo de platos como arroces y pastas. La clave está en elegir un buen acompañante (o varios) y disfrutar de cada copa y de cada brindis.
PAIRING
This red wine from Ribera del Duero pairs perfectly with cured sheep cheese, mushrooms, charcoal-broiled or grilled beef, cocido, lechal lamb, roast suckling pig or chops, traditional Castilian soup and stews.
The result of patience
What is our recommendation for wine pairing? A good barbecue, spicy dishes, roast lamb, oxtail and blue fish.
Pairing
Such a special wine should be paired with special dishes such as freshly-cooked meat on the stone, cured cheese and singular cheeses. It is perfect to accompany dishes with foie or mushrooms.
PAIRING
It pairs perfectly with red meats, even game meats, with the traditional Castilian lechal lamb and suckling pig, as well as with baked fish or cured cheese.